Region Jämtland Härjedalen

Bokens dag

Bokens dag 2021

Varmt välkomna till Bokens Dag i Östersund torsdag 28 oktober 2021

I år är det åttonde gången som Östersund och Jämtland Härjedalen firar Bokens dag genom ett eget litterärt arrangemang. I år är vi på ett vis tillbaka där vi började, på Storsjöteatern med plats för drygt 400 personer. Samtidigt ger vi även detta år en möjlighet att ta del av programmet digitalt i efterhand.

Årets medverkande författare:

Tove Alsterdal

Tove Alsterdal är en av Sveriges mest hyllade författare i spänningsgenren. Hon har jämförts med både Dennis Lehane och Kerstin Ekman, och har kallats "Sveriges John le Carré". Alsterdal är journalist och dramatiker i grunden och har länge arbetat med radio, tv, dramatik och film.

Sara Strömberg

Sara Strömberg är uppvuxen i Västerbotten och Jämtland. Hon arbetar som journalist och kulturredaktör i Östersund, där hon också är bosatt med sin familj. Sly är den första boken om antihjälten Vera Bergström. En stort anlagd spänningsdebut i Åsa Larssons anda, förlagd till platser som Ånn, Storlien och Järpen, i skuggan av storstadsturismen i Åre.

Emma Hamberg

Emma Hamberg är författare, illustratör och programledare. Hennes nya feelgood-roman Je m'appelle Agneta är en hyllning till medelåldern. Där brottas huvudpersonen med tankar som ”inte borde väl jag” och ”det här är jag väl ändå för gammal för?” Emma Hamberg tror att det finns många kvinnor som har en liten Agneta i sig, som säger att man inte ”borde”. Hon har själv haft en liten djävul på axeln som hållit henne tillbaka. Men den har hon jobbat bort.

Kalle Lind

Kalle Lind kallar sig diversearbetare i kulturbranschen. Han gör radiohumor, driver podden Snedtänkt och bloggen En man med ett skägg. Kalle Lind har samlat på sig stora mängder kuriosa från det svenska nittonhundratalets nöjes- och kulturliv. Han publicerar sig regelbundet i Sydsvenskan, Expressen och Icakuriren.

I pausen kommer Östersunds bokhandlare att vara på plats med bokförsäljning och vi kommer att ha särskilda signeringsbord för var och en av författarna.

Det blir även utdelning av årets litteraturstipendium.

Arrangörer

Region Jämtland Härjedalen, Östersunds bibliotek, ABF Jämtland Härjedalen, Hübinettes bokhandel och Akademibokhandeln.

Köpa biljett

Biljetter köpes via Tickster Länk till annan webbplats..

Vid frågor:
Kontakta Catarina Lundström
catarina.lundstrom@regionjh.se