Region Jämtland Härjedalen

OBS: Det här evenemanget har passerat

Musik

True Music Project

2024Turné i länet

Det latinamerikanska och judiska blandas med klassisk musik, rock- och popinfluencer i en lekfull dans!

Duon Tania Naranjo och Reuben Sallmander tillsammans med The True Music Orchestra bjuder in oss i ett musikaliskt möte där det latinamerikanska och judiska blandas med ren klassisk musik, rock- och popinfluencer i en lekfull dans!

I The True Music Project skapar Tania Naranjo och Reuben Sallmander något nytt och samtidigt något i allra högsta grad igenkänningsbart. De två möts i ett musikaliskt samarbete där det latinamerikanska och det judiska blandas med ren klassisk musik, rock- och popinfluenser i en lekfull dans. I deras musik finns utanförskapets boja och kreativitet, men också längtan, kärleken och det outtalade - det mystiska. Texterna är skrivna på det språk som klär musiken bäst. Poetiska texter på svenska, engelska, spanska och hebreiska leker på ett organiskt vis med musiken och beskriver duons tillsammans drygt 100 åriga livserfarenhet. Tania Naranjo är konsertpianist, sångerska och kompositör. Reuben Sallmander är skådespelare, sångare, textförfattare och låtskrivare. Tillsammans med The True Music Orchestra framför de sina sånger och musikaliska berättelser på ett smäktande och innerligt sätt.

Medverkande
Tania Naranjo
Reuben Sallmander
Ola Bothzén, slagverk
Johnny Åman, kontrabas

Tania Naranjo
Pianisten, kompositören och sångerskan Tania Naranjo har framfört sin musik världen över vid solokonserter, med symfoniorkestrar, samt med egna konstellationer. Under åren har hon skapat en unik musikalisk stil och klangvärld där hennes melodiska och rytmiska kraft har en självklart plats. Tania är uppvuxen i Chile där hon upptäckte tidigt sin passion för det klassiska pianot och den chilenska folkmusiken. Hon har komponerat för film och teater, medverkat i stora teateruppsättningar, senast i ”Lärda kvinnor” på Göteborgs Stadsteater och filmen ”Apstjärnan”. Uruppförde verket ”Duell of hearts” en beställning av Malmö Symfoniorkester i september 2021. Hon hörs ofta i genreröverskridande samarbeten, där bland annat i ”Naranjo Latin Trio” och ”Orange Tech & Latin Ensemble”. Hon har gett ut soloalbumet ”La industria del miedo” där hon även profilerar som sångerska samt två rosade album tillsammans med accordeonisten Minna Weurlander. I år släpper Tania hennes nya soloalbum med egen musik till dikter av svenska och sydamerikanska kvinnliga poeter.

Reuben Sallmander
Sångaren och skådespelaren Reuben Sallmander har sedan 1990-talet medverkat i mängder av teaterföreställningar, filmer och tv-produktioner. Repertoaren har innehållit allt från klassisk till nyskriven dramatik, musikaler som Mamma mia!, komedier till farser och monologer. Välbekant för en stor publik för sina roller i film och tv-produktionerna Längtans blåa blomma, Irene Huss, Hamilton - inte utan min dotter, Bron. Aktuell i Netflix-serien Störst av allt (Quicksand) som hade premiär våren 2019. Sedan 2012 arbetade han på Dramaten. Bland senare pjäser där: Fanny och Alexander, Huset vid nattens ände, De stora vidderna, Molnens bröder, Swede Hollow och Safe.

Läs mer om The True Music Project Länk till annan webbplats.

Speltillfällen

  • Onsdag 17 apr kl 19.00 Folkets Hus Strömsund Biljetter/kontakt: 070-817 45 23
  • Torsdag 18 apr kl 19.00 Kaxås Bygdegård Biljetter/kontakt: 070-569 77 14
  • Fredag 19 apr kl 19.00 Lyransgården Fåker Biljetter/kontakt: 072-204 49 45
  • Lördag 20 apr kl 19.00 Fyrås Föreningshus
Visa fler tillfällen

Inför ditt besök

Turnén arrangeras av Estrad Norr tillsammans med lokala arrangörer runt om i länet. Biljettförsäljning sker genom arrangören och skiljer sig därför åt beroende på spelplats.

KONTAKT

Mattias Olsson, producent
mattias.1.olsson@regionjh.se
Tel. 072-213 48 74

Foto: Mats Bäcker