Region Jämtland Härjedalen

Nätverksträff för Film + Spel

14-15 maj på Holiday Club, Åre

Projektet Mid Nordic Visual Lab bjuder in filmskapare och spelutvecklare från Västernorrland, Jämtland och Tröndelag till en gemensam nätverksträff i Åre. Två filmskapare och två spelutvecklare kommer att väljas ut från varje region och få möjlighet att delta i träffen och ta del av workshops, presentationer och möjlighet att knyta nya kontakter.

Dag 1: Workshop "Att utforska universum inom film och spel"

Spel- och filmbranschen har mycket att vinna på att arbeta närmare och inspireras av varandra. I denna workshop kommer vi att utforska förutsättningarna för de två branscherna och vad de har att lära av varandra. Deltagarna tar med sig övningarna och verktygen från workshoppen dag 1 till dag 2 och till presentationerna och diskussionerna av egna projekt.

Spelutvecklare och filmproducenter delar utmaningar. Globalt kan Marvel och Star Wars skapa världar med både kreativ och ekonomisk vinning men hur ska små indie-aktörer i Skandinavien konkurrera på samma sätt? Vi ska undersöka om vi kan bygga nya allianser med fokus på ökat nätverkande och ny kompetens.

Handledare för workshopen är Cecilie Stranger-Thorsen, som har arbetat med att bygga broar mellan film och spelbranschen i mer än tio år, genom att skapa workshops och mötesplatser på Nordic Game-konferensen och genom hackathon för spel och film. Cecilie bodde i Malmö 2004-2018 där hon arbetade på Danmarks Radio, som oberoende konsult, producerade filmfestivalen Nordisk Panorama och som utvecklingschef på BoostHbg. Uppdraget som regional film- och spelkonsult på Viken filmcenter tog henne tillbaka till Norge 2019 och nu arbetar hon bland annat med UP3, Norska filminstitutets talangutvecklingsprogram för kvinnor i spelbranschen.

Dag 2: Presentationer av deltagare och aktuella projekt

Presentationer av egna projekt (max 15 min per person). Syftet med presentationerna är att deltagarna ska få en inblick i pågående projekt och att det på sikt ska leda till nya samarbeten.

Anmälan senast 2 maj till
Västernorrland: marie.nilsson@filmvasternorrland.se
Jämtland: eva.aspling@regionjh.se
Skriv några rader om varför du vill delta i träffen och vad du tror att den kommer
att ge dig.

Träffen pågår från lunch till lunch. Projektet står för kostnader för resa, logi
och konferensmåltider.

Träffen arrangeras av projektet Mid Nordic Visual Lab som drivs av Film Västernorrland, Filmpool Jämtland och Midtnorsk Filmsenter, med stöd från Interreg Sverige-Norge.