Region Jämtland Härjedalen

Vad betyder kulturella kreativa branscher för konstnärer?

Konstkonsulenterna i Sverige bjuder in till digitala frukostsamtal under våren 2024 där vi lyfter olika frågor och perspektiv på kulturella kreativa branscher med fokus på bild- och formområdet.

10 april, kl. 8.30–9.30
Till vårens tredje frukostsamtal har vi bjudit in Sonia Hedstrand, konstnär och konstkritiker, och Eva Månsson, verksamhetschef Konstnärernas riksorganisation, som kommer att samtala om konstnärers villkor och utmaningar.

Sonia Hedstrand, är konstnär och konstkritiker som bland annat skriver för Dagens Nyheter, Kunstkritikk och Konstnären. I sina texter har hon lyft fram villkoren för konstnärer, det ekonomiska perspektivet, där klass, bakgrund och ärvda pengar har betydelse för att vara verksam som konstnär.

Konstnärernas riksorganisation, där Eva Månsson är verksamhetschef, arbetar med att ta till vara bild- och formkonstnärers fackliga, yrkesmässiga, ekonomiska och sociala intressen. Organisationen företräder 3 500 yrkesverksamma bildkonstnärer, konsthantverkare och formgivare i Sverige och är de svenska konstnärernas fackliga organisation.

Samtalet sker via Zoom, ingen föranmälan. Samma länk till alla samtal under våren:

Arrangörer: Konstkonsulenterna i Sverige, Kalmar Konstmuseum, Region Jämtland Härjedalen, Region Värmland, Region Örebro län, Västra Götalands Regionen.