Region Jämtland Härjedalen

Organisationer och föreningar

Här finns en lista på aktörer och organisationer som är verksamma i Jämtland Härjedalen och som har fokus på konst och konsthantverk.

HÄRKE KONSTCENTRUM

På centret, som är beläget på Frösön, finns konstnärsateljéer, en kollektivverkstad, ett utställningsrum och en gästbostad. Knutet till Härke Konstcentrum finns ett artist-in-residence som består av en månads fri vistelse på Härke konstcentrum, ett stipendium på 30 000 kronor samt erbjudande om utställningstid på Ahlbergshallen i Östersund.

INTRAGALACTIC ARTS COLLECTIVE

Är ett självorganiserat konstnärskollektiv som arbetar med konstproduktion, utställningar, residence, performance, seminarier samt workshops med fokus på dialog och delat utrymme. Kollektivet är baserat i Sverige med satelliter i Stockholm, Vingåker och Östersund.

KONSTFRÄMJANDET JÄMTLAND är en verksamhet med viljan att sammanföra natur och samtida konst i Jämtland. Detta sker i samarbete med Naturum Vålådalen.

KONSTNÄRSCENTRUM NORD har bildats för att tillvarata de yrkesverksamma konstnärernas arbetsmarknadsintressen. Ändamålet är att stödja och förmedla uppdrag. Konstnärscentrum Nord är en ideell förening med ca 200 medlemmar.
Verksamheten omfattar Gävleborgs län, Jämtlands län, Västernorrlands län, Västerbottens län och Norrbottens län.

KONSTNÄRERNAS RIKSORGANISATION företräder professionella bild- och formkonstnärer i Sverige. Organisationen driver politiska frågor med målet att förstärka medlemmarnas sociala och ekonomiska trygghet.

LÄRKO – Lär av konstnär är ett nätverk i länet där konstnärer och konsthantverkare erbjuder personliga möten och skräddarsydda kurser.

SIKÅS ART CENTER är ett konstcenter och residens som drivs som en ideell förening.

SVERIGES KONSTFÖRENINGAR JÄMTLAND HÄRJEDALEN I länet finns cirka tio lokala konstföreningar som ingår i distriktet Sveriges Konstföreningar Jämtland Härjedalen.

ÖSTERSUNDS KOLLEKTIVA GRAFIKVERKSTAD är en del av Härke Konstcentrum och medlem i Kollektiva konstnärsverkstäders Riksorganisation. Grafikverkstaden har välutrustade lokaler för högtryck, flera typer av djuptryck inklusive fotopolymer/ImagOn, serigrafi, digital verksamhet och foto. Grafikverkstaden har cirka 80 medlemmar.

Senast uppdaterad: 2024-04-19