Region Jämtland Härjedalen

Platsutveckling och gestaltad livsmiljö utifrån glesbygds- och ö-perspektiv

Samtal om gestaltad livsmiljö

Regionerna bjuder in till samtal om gestaltad livsmiljö – från offentlig konst till samhällsplanering. Välkommen!

Moa Björnson reflekterar kring platsutveckling och gestaltad livsmiljö utifrån glesbygds- och ö-perspektiv och en specifik norsk kontext. Moa Björnson var under sex år utvecklingschef i Traena kommune i Nordnorge, en ö med 460 invånare norr om polcirkeln, 33 nautiska mil rakt ut i Atlanten. Traena valdes 2018 till Norges mest innovativa kommun och på ön bedrivs bl.a. ett residensprogram för konstnärer, kockar och företagare. Idag arbetar hon som platsutvecklare för Molobyen, Bodø , och delar sin tid mellan det norska fastlandet och ön Traena. Moa Björnson var med i en av referensgrupperna till Christer Larsson, Malmö stads dåvarande stadsbyggnadsdirektör som ansvarade för utredningen Gestaltad livsmilj - en ny politik för arkitektur, form och design som lades fram 2015.

Arrangemanget är en del av en samtalsserie som arrangeras av regionerna Dalarna, Gävleborg, Halland, Jämtland Härjedalen, Skåne samt Uppsala. Inbjudan till vårens fyra tillfällen hittar du här (pdf). Pdf, 245.5 kB.

Information

Tid: 2 juni 2022, 8:30-9:30

Plats: Digitalt, anslut till Zoom via https://us02web.zoom.us/j/2043984444 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ingen föranmälan