Region Jämtland Härjedalen
Porträtt av Anna Thelin

Foto: Alexander Lindström

Ny scenkonstchef till Estrad Norr

Under våren lämnar den nuvarande scenkonstchefen Malin Hülphers sin tjänst hos Estrad Norr. Ny scenkonstchef blir Anna Thelin som tillträder tjänsten den 27 maj.

Estrad Norr är Region Jämtland Härjedalens professionella scenkonstinstitution med teater, musik, musikteater och dans.

– Under våren kommer Malin Hülphers lämna sin roll som scenkonstchef, efter sju innehållsrika år. Glädjande nog kan vi nu meddela att hennes efterträdare blir Anna Thelin, säger Anna Söderbäck som är områdeschef för Kultur och bildning i Region Jämtland Härjedalen.

Anna Thelin, som är van att leda stora projekt inom såväl statliga och regionala som kommunala verksamheter, arbetar sedan många år på Folkteatern Gävleborg. Hon har en gedigen utbildning som teaterproducent, med fördjupande universitetsstudier i området mänskliga rättigheter. Hon har också genomgått en av Svensk scenkonsts chefsutbildningar och driver sedan 2018 projektet Scen:se – scenkonst för och med barn och unga med komplexa funktionsvariationer.

Anna Thelin är glad över att ha blivit erbjuden tjänsten, och säger att det känns som helt rätt steg i livet och karriären:

– Att lyfta blicken och kunna omfatta såväl internationella och globala perspektiv som de allra mest lokala frågorna ser jag som ett sätt att vara här och nu. Jag eftersträvar en mångfald av kompetenser, erfarenheter och bakgrunder, som gör att fler berättelser kan berättas. Angelägna, tillgängliga och relevanta. Det vill jag få att hända tillsammans med medarbetarna på Estrad Norr, förklarar Anna Thelin.

För mer information: Anna Söderbäck, områdeschef för Kultur och bildning, Telefon: 063-14 67 32 , E-post: anna.soderback((@))regionjh.se