Region Jämtland Härjedalen

Stipendier och kulturpris

Region Jämtland Härjedalens kulturstipendier och kulturpris är avsedda att stödja och uppmuntra förtjänstfull verksamhet inom olika konstnärliga områden så som teater, musik, dans, bild- och formkonst, litteratur, slöjd, design, film, kulturarv och andra jämförbara kulturområden. Priset och stipendierna ska delas ut till personer som är bosatta eller huvudsakligen verksamma i Jämtland Härjedalen.

Regler för Region Jämtland Härjedalens stipendier och pris inom kulturområdet Pdf, 79.8 kB. (.pdf)

2022 års kulturstipendiater och pristagare

Kulturpristagare 2022 är filmskaparen och konstnären Anna Erlandsson som under många år arbetat både inom film- och bildkonstfältet. Hennes filmer har visats på nationell och internationell nivå, och för ett antal år sedan fick hon Guldbagge för den oförglömliga kortfilmen Glenn the great runner, som visats på otaliga filmfestivaler världen runt.

2022 års mottagare av det samiska stipendiet är Annamaria Marsfjell. Hon är en slöjdare, bosatt och verksam i Östersunds kommun och har studerat på Änge sameskola och Östersunds konstskola. Annamarias slöjd är innovativ till material och, framför allt, form. Hon hittar nya vägar till ovanliga alster som löser dagliga behov.

Kulturstipendiater 2022 är Linnea Gelland, 27 år, filmmanus, Märta Lööv, 30 år, design och tillskärning och Sofia Kronlund, 21 år, musik.

2021 års kulturstipendiater och pristagare

Senast uppdaterad: 2023-02-2