Region Jämtland Härjedalen

Verksamheter

Vi utvecklar och främjar länets kultur- och bildningsverksamhet.

Område Kultur och bildning består av fyra enheter: Estrad Norr, Kulturutveckling och folkhögskolorna Birka och Bäckedal. Dessutom finns en stab med olika stödfunktioner.

Estrad Norr är en professionell scenkonstinstitution som finns till för att ge barn, ungdomar och vuxna i vårt län möjlighet att ta del av angelägen scenkonst. Genom musik, teater, musikteater och dans vill vi beröra och bidra till samtal och utveckling.

Kulturutveckling består av Bildkonsten, Filmpool, Hemslöjden, Designcentrum och Biblioteksutveckling med läs- och litteraturfrämjande verksamhet. Enheten vill främja kulturen genom att ge männskor möjlighet att möta, ta del av och kunna vara verksamma inom respektive konst- och kulturområde.

Birka folkhögskola ligger en mil utanför Östersund, längs Storsjöns strand och med magnifik utsikt över Årefjällen. Här möts du av engagerad personal och en härlig blandning av människor som valt att studera i en kreativa miljö. Birka bjuder även in till gemensamma aktiviteter som föreläsningar och konserter. Den personliga utvecklingen är en grundpelare i verksamheten.

Bäckedals folkhögskola i Sveg är en mötesplats för folkbildning och kultur där varje människas nyfikenhet lägger grunden för ett livslångt lärande. Här kan du få unika upplevelser, gedigen kunskap och stor gemenskap. Allt i samklang med människor, djur och natur.

Till höger finns länkar till våra verksamheter.

Senast uppdaterad: 2023-12-1